Projectmanager merkactivatie – Hoe ben ik tot deze keuze gekomen?

24 sep 2020

Meer vrijheid, er meer kunnen zijn voor mijn kinderen, meer doen wat ik zelf leuk vind.

Dit waren en zijn nog steeds mijn belangrijkste drijfveren om een jaar geleden voor mezelf te beginnen. Daarnaast kwam de verhuizing van het westen naar het noorden erbij en kreeg ik eigenlijk een extra schop onder mijn kont om het dan nu ook maar eens te gaan proberen: voor mezelf beginnen als zelfstandige. Daar kwam bij dat ik na maanden van vacatures zoeken niet de juiste job voor mij voorbij heb zien komen. Achteraf wellicht onbewust al een teken aan de wand zou mijn coach zeggen ;-).

Zo gezegd zo gedaan en in november 2019 schreef ik me in bij de kvk.

Om precies te zijn als project- en adviesbureau op het gebied van marketing en communicatie. Ik dacht bij mezelf: ik houd het lekker breed, daar kan ik veel opdrachten onder scharen. Niet veel later volgde mijn eerste opdracht, het organiseren van een groot bedrijfsevent. Wat een mazzel, zo snel al zo’n gave opdracht, echt een cadeautje. Het event werd een succes, tevreden klant en op naar opdracht twee: projectmanager bij een contentbureau, een interim klus voor een paar maanden. Hier kwam al heel snel een einde aan in verband met, je raadt het al, Covid19.

Daar zat ik dan, thuis met twee kleine kindjes van 1 en 3 jaar.

Heel blij ook wel met deze extra tijd samen met hen en niet wetende wat het virus ons allemaal zou brengen. De maanden vlogen werkelijk voorbij, totdat de kindjes weer naar de opvang mochten en ook ik weer mijn handen vrij kreeg voor mijn eigen onderneming. Opdrachten had ik nog niet en dus vond ik het tijd om meer richting te geven aan mijn onderneming. Ik was er immers al over uit dat ik projectmanager in de marketing en communicatiebranche wilde zijn, maar dit is wel heeeeeel breed en ik kwam er steeds meer achter dat ik niet helder had wie ikzelf was, wat ik kan, wat ik leuk vind om te doen en last but not least wie mijn klanten zijn.

Toeval of niet, daar kwam een mooie kans.

Iemand uit mijn prille netwerk uit het noorden bood een één-op-één mind-set booster aan voor startende ondernemers die dus wel een duwtje in de goede richting kunnen gebruiken. Geen moment getwijfeld en direct bij haar ingeschreven voor vier sessies, wat er uiteindelijk acht zijn geworden. Geen idee wat me te wachten zou staan bij Claire. Kon me er niet echt een voorstelling bij maken. Maar wauw, wat heeft die vrouw veel in me losgemaakt zeg! Waar voor mijn gevoel de eerste sessies nog wat onwennig waren, want ja, je moet dus echt veel over jezelf gaan nadenken en praten, en intimi weten dat dit niet mijn eerste sterkste punt is, begon mijn bedrijf na meerdere sessies steeds meer richting te krijgen. En daarmee groeide ook weer mijn zelfvertrouwen.

En plots was daar ineens mijn richting.

Ik ben erachter gekomen dat mijn hart sneller gaat kloppen van projectmanagement op het gebied van merkactivaties. Ik heb dit werk ruim negen jaar gedaan bij een fieldmarketingbureau in Amsterdam. De hectiek, de chaos, de gave merken waarvoor je werkt, de resultaten die je kunt neerzetten met een goede activatiecampagne, de details die heel belangrijk zijn, allemaal zaken waar ik mijn kennis en kunde graag voor inzet. Ik weet nog dat mijn coach zei dat ik helemaal opfleurde toen ik vertelde over mijn werkervaringen bij dat fieldmarketingbureau en dat zei ons beide eigenlijk genoeg. Soms ligt het antwoord dichterbij dan we denken.

Het vinden van de richting voelt als een opluchting en toch ook een beetje als thuiskomen

Vanaf nu ben ik dus niet meer de “vage” projectmanager op het gebied van marketing en communicatie, maar ben ik heel bewust: Hester Arkes, projectmanager merkactivatie, en daar ben ik me toch blij mee!

Claire Compagner: bedankt voor je hulp en handvaten!

Hoi, ik ben Hester

Wat leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Ik ben dus projectmanager merkactivatie en werk sinds 2019 zelfstandig vanuit mijn eenmanszaak. Wil je meer over mij en mijn werk(ervaring) weten? Neem dan eens een kijkje op mijn website!